KidsCup – seriewedstrijd van de NSkiV

Op zaterdag 24 maart 2018 organiseert Skiteam Hoofddorp, samen met Skicentrum Hoofddorp, de finale van de KidsCup. Voorafgaand aan deze finale zijn er nog 2 dagen waarop er een KidsCup-wedstrijd is, namelijk op zaterdag 18 november a.s. in Oss en op zaterdag 13 januari 2018 in Bergen. Hieronder wat extra informatie over de serie-wedstrijd van de Nederlandse Ski Vereniging (NSkiV).

Wat is de KidsCup Baan?

De KidsCup is een serie wedstrijden, georganiseerd door drie verenigingen, speciaal voor wedstrijdskiërs in Nederland. De serie bestaat uit 3 wedstrijddagen (18 november, 13 januari en 24 maart) en heeft 2 wedstrijden op een dag. Doe je aan alle wedstrijden mee, dan kan je KidsCup-kampioen 2017/2018 van Nederland worden.

Naast dat deze wedstrijden voor ‘seriepunten tellen’ kan je tevens nationale NSkiV punten behalen zoals op andere wedstrijden nationale puntenwedstrijden. Het reglement van de KidsCup-wedstrijden is te vinden op de site van de NSkiV.

Hoe ziet een KidsCup-wedstrijddag eruit?

Op een KidsCup-wedstrijddag zijn er 2 aparte wedstrijden. Er wordt geskied volgens het A/B B/A schema. De eerste wedstrijd ski je dus 2 verschillende manches met 2 verschillende slaloms. In de tweede wedstrijd ski je weer 2 manches met 2 verschillende slaloms. Dat zijn dezelfde slaloms van de eerste wedstrijd, maar dan in omgekeerde volgorde.

Uiteraard kan je voor de wedstrijden uitgebreid inskiën en verkennen.

Rondom de wedstrijd worden er ook een aantal andere activiteiten georganiseerd. Momenteel zijn wij bezig met het organiseren van een ‘meet-and-greet’ met een bekende wintersporter.

Wie mogen er meedoen aan een KidsCup-wedstrijd?

De KidsCup-serie is speciaal bedoeld voor wedstrijdskiërs in de categorieën aspiranten 1 en 2 en scholieren 1 en 2, die al aan wat wedstrijden hebben meegedaan. Er is hiervoor een puntenlimiet opgesteld, namelijk

  • Aspiranten 1: minder dan 450 NSkiV-punten baan
  • Aspiranten 2: minder dan 380 NSkiV-punten baan
  • Scholieren 1: minder dan 330 NSkiV-punten baan
  • Scholieren 2: minder dan 280 NSkiV-punten baan

Er wordt gekeken naar de puntenstand op de dan geldende nationale ranglijst. Nu is dat lijst 1 seizoen 2017/2018 baan. Voldoe je op deze lijst niet aan de puntenlimiet? Reken dan het gemiddelde uit van je beste twee behaalde punten van recente wedstrijden (dus van dit seizoen) op twee verschillende banen om te kijken of je alsnog aan de puntenlimiet voldoet. Bij twijfel kan je altijd contact opnemen met de NSkiV.

Waar zijn de KidsCup-wedstrijden en hoe schrijf ik mij in?

Wedstrijd 1 en 2 zijn op zaterdag 18 november 2017 bij Skiclub Alpine World Oss.

Wedstrijd 3 en 4 zijn op zaterdag 13 januari 2018 bij Il Primo in Bergen.

Wedstrijd 5 en 6, de finale, zijn op zaterdag 24 maart 2018 bij Skiteam Hoofddorp.

Inschrijven voor de hele serie kan vanaf nu via de site van de NSkiV. Later kan je je ook inschrijven voor de losse wedstrijddagen in Bergen en/of Hoofddorp.

Kan ik nog trainen in Oss of Bergen?

De KidsCup-wedstrijd in Oss is al snel, namelijk op 18 november. Vóór de KidsCup-wedstrijd in Bergen van 13 januari 2018 staat er in Bergen nog een puntenwedstrijd op 25 november gepland.

Wat is er te winnen?

Behalve dat je weer extra meters maakt op andere banen, en dat is natuurlijk altijd een winst, maak je dus kans op een mooie beker/medaille (alle plaatsen 1 tot en met 5 worden geëerd) en krijg je een aandenken. En stel dat je de beste bent over de 6 wedstijden, dan mag jij je een jaarlang KidsCup-kampioen van Nederland noemen. Met een bijpassende beker natuurlijk!

De Kids Cup baan bestaat uit drie wedstrijddagen, waarbij de racers punten kunnen verdienen voor het eindklassement Kids Cup baan 2017-2018.

Heb je nog vragen?

Veel informatie is te vinden op de site van de NSkiV. En anders mail je even naar het skiteam.