Verslagen

Zondag 5 november – Hoofddorp

Uitslagen benjamins en aspiranten.

Uitslagen scholieren en JSM.

 

Zaterdag 28 oktober – Uden

Uitslagen benjamins en aspiranten.

Uitslagen scholieren en JSM.

 

Zaterdag 7 oktober 2017 – Nieuwegein

Uitslagen benjamins en aspiranten.

Uitslagen scholieren en JSM.

 

Zaterdag 30 september 2017 – de eerste wedstrijd van het seizoen in Soesterberg

De eerste wedstrijd van het seizoen was dit jaar de jubileumwedstrijd van Skiteam Soesterberg. Voor een aantal van onze racers de eerste wedstrijd op deze baan met net weer een ander soort lift om aan te moeten wennen. Wat vooral bij zal blijven was die enorme regenbui die tijdens inskiën en verkennen als een douche naar beneden kwam. Bijna alle aspiranten hebben hun manchetijden verbeterd, knap gedaan hoor!

De groten hadden qua weer iets meer geluk, want de regen was bij de start van hun wedstrijd inmiddels verdwenen. Helaas bleek het voor een aantal toch echt een wedstrijd om in te komen. Denk hierbij aan vergeten skischoenen, nog geen lekker ritme, verdwenen skistokken enz. De manchetijden waren wel ‘stabiel’, maar niet iedere keer een verbetering.

In ieder geval is de kop eraf en staan jullie nu wel lekker met 1 wedstrijd meer ervaring voor! Op naar de wedstrijd van volgende week in Nieuwegein. Go, go, go!

Bekijk hier de uitslag van de benjamins en aspirantenof klik hier voor de uitslag van de scholieren en JSM.

 

Verslag van Noortje over de wedstrijden in het weekend van 1 en 2 april 2017

Het was een druk weekend voor de skiërs van Hoofddorp. ‘s Zaterdags een wedstrijd in Huizen en ‘s zondags vertrokken een aantal van de skiërs ook richting Snowplanet. Een grote opkomst voor Hoofddorp dit keer. Maar liefst 9 skiërs die de strijd op de sneeuw aangingen. Voor veel was dit de eerste sneeuwwedstrijd. Extra spannend dus!

Na het inskiën, verkende het team samen met Ski-Pro de slalom. Toen iedereen de slalom in zich had opgenomen kon de wedstrijd beginnen. De eerste manche ging voor bijna iedereen heel goed, alleen Dave skiede helaas een D. De tweede manche kon bijna niemand zijn eerste tijd verbeteren, dat was jammer! Toch is het Jip gelukt om op de derde plaats te eindigen. Super goed! Ook Duco was dichtbij, maar helaas net geen podiumplaats voor hem. Al met al een geslaagde wedstrijd!

 

Zondag 2 april 2017 – Velsen-Zuid

Met wel 9 racers stond Skiteam Hoofddorp aan de start bij de sneeuwwedstrijd van Ski-Pro in Velsen-Zuid. ‘Normaal’ is deze wedstrijd half mei, waardoor er al eerder in de sneeuw kan worden getraind, maar dit jaar is de wedstrijd vervroegd vanwege de vele wedstrijden halverwege mei op andere piste’s in Nederland en verder in Europa. Neemt niet weg, dat er toch 6 Hoofddorpers de stap hebben gewaagd (Sven, Fiene, Mike, Daan, Saartje en Pyter) en aan hun eerste sneeuwwedstrijd hebben meegedaan. Met dank aan goede buur Ski-Pro voor het mee-verkennen.

De skiërs van Skiteam Hoofddorp hebben een bijzonder goed visitekaartje achter gelaten. Zij hebben laten zien, dat skiërs met ervaring op de baan in Hoofddorp het hartstikke goed doen in de sneeuw. Al onze racers hebben allebei de manches ‘gehaald’ en hebben echt competatieve tijden neergezet. Af en toe was het best spannend om door de slalom te skiën; uiteindelijk was deze wel 2 x zo lang als een gemiddelde slalom tijdens een baanwedstrijd. Én er was een podiumplaats. Jip behaalde in zijn tweede sneeuwwedstrijd ooit, een prachtige derde plek. Van harte Jip!

Bekijk hier de uitslagen van benjamins/aspiranten en van de scholieren/JSM.

 

Zaterdag 1 april 2017 – Huizen

Op 1 april een ‘omgedraaide’ wedstrijd bij de Wolfskamer in Huizen, in verband met de 2R@ce die tussen de wedstrijden in gepland stond. In de ochtend waren de groten eerst aan de beurt. Het was nogal spannend, want de A1 was ook dit weekend (weer) afgesloten, maar Hoofddorp was prima op tijd aanwezig. Met een mooie groep van 13 racers stonden we aan de start. Helaas bleken de skiërs van Skiteam Hoofddorp niet helemaal in hun hum; er werd gezellig geskied, maar het had wel ietsje fanatieker gemogen.

Na een heeeeel lange middagpauze waren de benjamins en aspiranten aan de beurt. Ook hier weer een mooie groep en ook hier 13 racers die hun stinkende best hebben gedaan. Wat wel erg mooi om te zien is, is de ‘eigen’ competitie bij onze Aspiranten 2 heren. Dave M. was dit keer de winnaar, maar het groepje dat hem achterna zit, komt steeds dichterbij. Dat beloofd wat voor de clubkampioenschappen van volgende week!

Bekijk hier de uitslagen van benjamins/aspiranten en van de scholieren/JSM.

 

Zondag 26 maart 2017 – Uden

Best lastig, zo’n wedstrijd in het weekend dat de klok wordt verzet. En als je dan ook nog vroeg in Uden moet zijn, dan kan je eigenlijk (als ouder) beter niet de tijd terugrekenen. Maar dat maakte voor de deelnemers niet uit. De benjamins en aspiranten stonden fris en fruitig aan de start!

 

Later op de dag, bij de groten, werd er een goede en serieuze inzet getoond. Steeds meer leden van ons skiteam ontdekken hoe leuk het is om ook op andere banen dan in Hoofddorp aan wedstrijden mee te doen. En soms is dat best een beetje spannend. Door bijna alle racers van Skiteam Hoofddorp zijn er deze dag punten weggeskied. Goed gedaan!

Bekijk hier de uitslagen van benjamins/aspiranten en van de scholieren/JSM.

 

 

Zondag 19 maart 2017 – Nieuwegein

Wat een wind! De dag begon erg vroeg voor onze deelnemers aan de Snowstar-wedstrijd. Al om 08.30 uur  moesten zij klaar staan in Nieuwegein voor hun bijdrage aan het N(J)K, maar dat mocht de pret niet drukken. Met heel veel plezier zijn onze ‘kleinsten’ van start gegaan.

Iets later was de groep voor het NJK aan de beurt. Het is altijd weer spannend of er voldoende punten zijn weggeskied om ook mee te mogen doen. Ieder jaar zien wij dat er steeds meer Hoofddorpers in aanmerking komen voor deelname en daar zijn wij best trots op.

Tot slot de oudsten. Onder aanmoediging van oud-NJK-kampioen Lian startten zij vanaf het speciaal gemaakte startpodium. Hoe dat eruit ziet van bovenaf, zie je hiernaast.

Er is deze dag hartstikke hard gewerkt door iedereen en dat werd goed beloond. ‘Nieuwegein’ had alles super onder controle en heeft voor de racers een prachtige dag neergezet mét een goedgevulde goodybag ter beloning!

Uitslagen Snowstar, NJK en NK volgen nog.

 

Zaterdag 11 maart 2017 – Dousberg

Eens per jaar zit hij er tussen, de verre wedstrijd in Dousberg. Ja, het is een eind weg voor 3 x 15 seconden, maar wat is het een mooie ervaring. De baan ligt op een berg bij Maastricht. Je komt bovenaan de baan aan en kijkt als toeschouwer de wedstrijd vanaf de zijkant. Dus niet, zoals bij de meeste banen, van beneden naar boven. Verder lijkt de baan ‘een beetje’ op die in Hoofddorp met de verschillende plateau’s. En – hoe spannend – als je over de finish bent, sta je in België. Paspoorten mee dus!

Ook afgelopen zaterdag was het vroeg. De benjamins/aspiranten moesten zich namelijk al om 08.30 uur melden voor de startnummers. Niet zo vreemd, dat een aantal ouders zich al een dag eerder hadden gevestigd in een bungalowpark in de buurt. Onze vier vroege vogels werden gesteund door Yvanka en Jip en dat leverde een mooie derde plaats op voor Sven. Voor Mike was het de tweede keer op deze baan en dat leverde een keurige vierde plaats op. Ceren heeft drie prachtig stabiele afdalingen laten en Robin was zo gefocust dat ze onderin wat pech had. Volgende keer beter.

Later op de dag waren de scholieren/JSM aan de beurt. Voor hen was het iets minder vroeg. Ondanks de tweede tijd in de 1e manche is Jip toch (weer) vierde geworden. En Ingo finishte in zijn eerste race op Dousberg mooi in het middenveld op plek vijf. Nayandra had in haar 1e manche heel goed de smaak te pakken, maar raakte halverwege toch een beetje uit het ritme, waardoor de laatste poorten net niet meer uitkwamen. Gelukkig had zij de twee andere afdalingen wel een mooie tijd.

Bekijk hier de uitslagen van benjamins/aspiranten en van de scholieren/JSM.

Maandag 6 maart 2017 – Nieuwegein

Fris en fruitig teruggekomen van de wintersportvakantie’s stond er maandag 6 maart een enthousiaste groep klaar om te trainen in Nieuwegein. Het was een grote groep; 17 leden hebben (mét ouders) de reis door de file’s gemaakt én later ook nog de regen getrotseerd. Dankzij de bezielende leiding van de trainers Arjen en Jorrit is deze groep klaar voor het N(J)K. Laat de mooie resultaten maar komen!

 

Maandag 13 februari 2017 – Nieuwegein

Over een maandje is het N(J)K op de baan in Nieuwegein. Speciaal daarvoor zijn er twee extra trainingen op deze baan zodat we, in alle rust, kunnen wennen en voorbereiden. Op maandag 13 februari jl. stond de eerste training op de kalender, van 18.00 tot 19.30 uur. Inderdaad, een best-wel-onhandig tijdstip. Voor de ouders die mee gaan vast een kleine geruststelling; de ‘kaart’ in de kantine is behoorlijk uitgebreid in Nieuwegein (patat, saté, salades, broodjes en uitsmijter).

Tijdens de eerste training werd er hard getraind door een fanatieke groep. Door de trainers was zowel een stubbie- als een palenslalom uitgezet. En als je de baan exclusief hebt, dan kan je hier dus heel vaak doorheen, je hoeft immers niet bij de lift te wachten. Gedurende de training was bij iedereen wel een progressie zichtbaar. Een enkeling ging misschien een beetje te hard, want de volgende ochtend bleek dat Robin iets harder was gevallen dan was ingeschat. Met een pijnlijke duim belandde zij uiteindelijk voorlopig in het gips. Misschien dat deelname aan het N(J)K net gaat lukken… Beterschap Robin.

Tip voor alle deelnemers voor de volgende keer; neem je waterfles mee!

 

Zondag 12 februari 2017 – Oss

Na eerst wat auto’s sneeuwvrij te hebben gemaakt vertrok ‘Hoofddorp’ richting Oss. De vroege groep heeft onderweg van prachtige sneeuw kunnen genieten, maar hoe meer er richting het zuiden werd gereden, hoe minder sneeuw er nog lag. Op de baan in Oss lag er nog wel wat, dus het werd een klein beetje een voorproefje op de vakantie volgende week. Voor Sven was deze nieuwe baan en lift wel een beetje wennen, maar hij heeft mooi punten weggewerkt. En Mike heeft een prachtig constante wedstrijd geskied.

In de middag kwamen de ‘groten’ van het inmiddels doorgebroken zonnetje in Oss genieten. Een mooie mix stond aan de start. Inmiddels weten ook de ‘nieuwen’ dat je er in Oss goed bij moet zijn, bij het inskiën. Voordat je het weet mis je de lift en ben je maar 1 keertje naar beneden gekomen. Dat zal vast niet nog eens gebeuren. Gemiddeld genomen is er keurig geskied door alle deelnemers, al had het misschien ietsje pittiger gekund. En voortaan ook met 2 skistokken naar beneden komen is ook wat handiger…

Bekijk hier de uitslagen van benjamins/aspiranten en van de scholieren/JSM.

 

Zaterdag 11 februari 2017 – Hoofddorp

En toen was er sneeuw! De baanwedstrijd op zaterdag 11 februari jl. in Hoofddorp is er een om te herinneren. Zo vaak komt het tenslotte niet voor dat we met sneeuw op onze eigen baan kunnen skiën. Samen met de recreanten werd er zowel van het tweede als het derde plateau gestart, waarbij de skiteamleden natuurlijk allemaal vanaf het derde plateau vertrokken. Er zijn bijzondere prestaties neergezet door alle deelnemers, zowel individueel als bij de teams. Extra aanmoedigingsprijzen zijn uitgereikt aan Mila (jouw podiumplek komt ook heus), Noa (hard vallen, opstaan en weer opnieuw starten en dan weer vallen, wat een pech) en Barry (ondanks de trainerscursus toch een laatste plaats).

Nog even een uitleg over de teamberekening. Van iedere deelnemer is gekeken naar het verschil tussen de beste en een-na-beste tijd. Dit is de delta. Hoe constanter je skiet, hoe lager je delta is. Vervolgens zijn de delta’s van de teamleden gemiddeld. Het team met het laagste gemiddelde is de winnaar. Vandaag was dat het ‘Last Moment Team’ van Nayandra, Floor en Roos. Goed gedaan dames!!

Bekijk hier de individuele uitslag, het overzicht met alle tijden en de uitslagen van de teams.

 

Zaterdag 4 februari 2017 – Bergen

Tussen de duinen van Bergen was op zaterdag 4 februari jl. de wedstrijd van Il Primo. De benjamins en aspiranten waren als eerste aan de beurt op een slalom die nogal pittig bleek te staan. Dat was even wennen, net zoals het wennen was om op andere ski’s dan die van jezelf te moeten starten. Goed gewerkt hoor allemaal.

Later in de middag stonden de scholieren en JSM klaar om van start te gaan. Stond de slalom van de ben/asp al lastig, die van de sch/JSM bleek helemaal niet-te-doen. Ruim 45% van de afdalingen in de 1e manche eindigde in een diskwalificatie. Bijna alle Hoofddorpers wisten toch nog 2 goede manches te kunnen skiën. En dat werd voor zowel Yvanka (1e) en Nayandra (3e) zelfs beloond met een podiumplaats. Gefeliciteerd dames!

Bekijk hier de uitslagen van benjamins/aspiranten en van scholieren/jsm.

 

 

Zaterdag 28 januari 2017 – Hoofddorp

Tijdens onze eigen puntenwedstrijd in Hoofddorp hebben we weer genoten van al onze leden en de overige deelnemers. De wedstrijd verliep erg soepel en snel, waardoor er al vroeg werd begonnen met de teamparallelslalom. Deze teamparallelslalom is een speciaal evenement dat alleen door Skiteam Hoofddorp wordt georganiseerd. Alle deelnemers hebben zich goed vermaakt en waren erg enthousiast.

Met dank aan Austrian Alpine Chalets voor de warme attentie na afloop van de wedstrijd!

Bekijk hier de uitslagen van benjamins/aspiranten, scholieren/jsv en teamparallelslalom (en teamindeling).

 

Zaterdag 1 oktober 2016 – Soesterberg

Tijdens de eerste wedstrijd van het seizoen scheen er een flauw zonnetje en was er af-en-toe een spettertje regen, maar dit kon onze deelnemers niet deren. De slalom was dit keer een stuk vriendelijker gestoken en ook de nieuwe matten werden erg gewaardeerd. Dat bleek ook wel door de weinige D’tjes. Yvanka behaalde de eerste podiumplaats van het seizoen.

Uitslagen van benjamins/aspiranten en scholieren/jsv.